Najteže je krenuti. Poslije sve sjedne na svoje mjesto … No, u početku je samo ideja. Iz tog sjemena može izrasti najljepši cvijet, najružniji korov ili ništa. Spoznaja da smo upravo mi ti koji najvećim dijelom odlučujemo o tome u što će izrasti sjeme može biti zastrašujuća i rezultirati mučninom, a može biti oslobađajuća i rezultirati prosvjetljenjem i revolucijom. Sloboda da o tome sami odlučujemo, najuzvišenije je čudo života.

– Davor Rostuhar, Degustacija slobode


 

Do sada sam uvijek čekala da postignem savršenstvo u nečemu, tek onda bih to pokazala, rekla ili napravila. Posebno ako se radilo o izražavanju kreativnosti.

Na primjer – o pisanju ovog bloga. Pisala sam svoje misli na papir, pa na komp … skicirala sam wallpaperse, dizajn stranice … Razmišljala sam kako bih mogla svoju ideju još više poboljšati i razvijati. Cijelo vrijeme mi se činilo kako trebam napraviti još ovo … i još ono … A kada to sve napravim pustit ću blog u javnost.

No, koliko god da sam ja razmišljala o tome, stvari se nisu previše pomicale sve dok nisam ideju učinila stvarnom. Tek kada sam zaista pokrenula blog, kada sam ga počela kreirati, tek tada se ideja počela zaista razvijati. Sinulo mi je jako puno novih ideja koje se nisu pojavljivale dok sam sve skupa osmišljavala u svojoj glavi.


Kreni od tuda gdje jesi. Iskoristi ono što imaš. Napravi što možeš. 

– Arthur Ashe


Sada ta cijela priča izgleda sasvim drugačije nego što sam prvotno zamislila. Drago mi je da je tako jer se ovako razvilo u puno više od onoga što je bilo prije nego sam krenula. Od kada sam pokrenula blog, sinulo mi je više ideja (u prvih 10-ak dana!), nego u prethodnih pola godine, od kada sam intenzivno počela razmišljati o tome.

Tko zna gdje bih stigla da sam sa svakom idejom krenula prije nego sam ju usavršila do idiličnosti?


 Ne moraš se bojati savršenstva. Ionako ga nikada nećeš dostići.

–  Salvador Dalí


Najefikasniji način da nešto napraviš je, upravo to, da to napraviš. Filozofiranja, premišljanja, planiranja, taktiziranja … ništa nije toliko moćno kao sam čin, samo djelo, sama aktivnost. Ionako se gradiš putem. Jednostavno kreni od svoje polazne točke na kojoj ionako stojiš, primijeni ono što ionako imaš i napravi s time ono što možeš. Kao rezultat ćeš dobiti nešto što zapravo nisi ni mislio da je moguće. Taj rezultat dat će ti krila za dalje!

 

logo-srce

 

 

 

 1. točno to. i u tome se prepoznajem :) Uvijek me kočilo to moje “neznanje” u ovome ili onome, ali osvijestila sam istu stvar kao i ti. I ja isto pokušavam koristiti ono što imam i pustiti da se razvije samo. Iako, ne znam za tebe, meni je to na momente jaaako teško!

  1. Drago mi je da je tako i da si i sama osvijestila isto! Jako mi se to sviđa :) Da te utješim – i meni je to na momente jako teško, bez obzira koliko sam svjesna da je jednostavno i da samo treba krenuti … ponekad, bolje rečeno prečesto, to “samo” i nije samo, nego puno :)

 2. Mislim da je ono “energy flows where the attention goes” istinito 100%. Koliko li se samo divnih, pozitivnih i zanosnih lavina krije u nama… :) Hvala ti što si odškrinula vrata tome!

  1. Lijepo si to rekla – ono na čemu je fokus, to raste. Upravo tako, koliko se lavina krije u nama! Jer to su baš prave lavine, za koje ni neznaš da su u tebi dok ne kreneš. Drago mi je da sam te dotakla ovim postom, zaista <3

 3. Divna si! :D <3 p.s gde je ovde "Like" dugme?

  Meni je definitivno najteži taj prvi korak, u svemu. Ali on kad krene, onda "šijem kao Singerica." :D

  1. A hvala ti! i ti si isto :) Nemam opciju za ‘Like’ dugme, ili ga ne mogu naći, uglavnom radim na tome … Sviđa mi se kako si opisala tvoje stanje nakon što napraviš taj prvi korak … “šijem ko Singerica”, predobro! To je to!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: